Info nodig? Bel +32 (0)16 980523

De geschiedenis van Mercedes-Benz

Mercedes-Benz, veelal afgekort tot Mercedes, is een automerk uit Duitsland, in 1926 ontstaan als gevolg van de fusie tussen Gottlieb Daimler en de firma van Carl Benz. Tegenwoordig is het het merk onderdeel van Daimler AG.

Onder het merk Mercedes-Benz worden personenauto's en -busjes, bestelwagens, bussen, vrachtwagens en andere voertuigen (zoals de Mercedes-Benz Unimog) geproduceerd. Daarnaast is Mercedes-Benz eigenaar van onder meer Maybach en Smart.

Mercedes-Benz levert Formule 1-motoren aan onder andere Team McLaren en uiteraard aan het eigen team Mercedes Grand Prix.

Dankzij mevrouw Benz...

Benz' vrouw Bertha was wellicht de eerste persoon ter wereld die een echt autoritje maakte (samen met haar kinderen), toen ze van Mannheim naar Pforzheim (een afstand van 180 km) reed in 1888. Er zijn mensen die beweren dat dit ritje ervoor zorgde dat de auto zich bewees. Vrouw Bertha was een vindingrijke vrouw en dat was nodig ook, want de eerste auto was niet zonder problemen te besturen. Ze moest in het holst van de nacht op zoek naar benzine en vond een apotheek, die aldus het eerste "benzinepompstation" ter wereld werd. De wagen had namelijk geen benzinetank. Benz' familie steunde hem in zijn koppige streven om benzinemotoren te verkopen.

Verandering in aanduiding van het type

In 1993 zijn er twee veranderingen aangebracht in de typeaanduiding van de auto's:

De koppeling tussen het nummer en de cilinderinhoud is niet meer altijd van toepassing. Zo ligt in bijvoorbeeld de "C 200 CDI" en "C 220 CDI" hetzelfde motorblok met 2148 cc. Er is echter nog wel steeds sprake van een verschil in vermogen tussen de twee motoren, door bijvoorbeeld het toepassen van een andere turbodruk.

De letters verhuizen van achter naar vóór het getal en geven niet langer de bijzonderheden van een uitvoering weer, maar geven aan in welke klasse het model valt. Zie ook hieronder bij de huidige modellen.

Naast deze veranderingen blijven er ook zaken ongewijzigd: nog steeds staat een specifieke motorvariant aangegeven met een tekst rechts op het kofferdeksel, zoals "Compressor" of "Turbodiesel".

Populaire leasemodellen van Mercedes-Benz

De populaire leasemodellen van Mercedes-Benz zijn momenteel de volgende:

  • Mercedes A
  • Mercedes CLA
  • Mercedes C
  • Mercedes GLA
  • Mercedes E
  • Mercedes S 

De Mercedes B, de Mercedes M en de andere modellen zijn uiteraard ook verkrijgbaar als leasewagen bij KeyCar. Mercedes-Benz denkt ook aan een interessante fiscaliteit, met bijvoorbeeld het voordeel alle aard, en zeker ook een optimale kostenaftrek in de vennootschapsbelasting.